Det spirer på sørlandet…

I går hadde jeg gleden av å tilbringe en dag på workshop med DIGIN, «Foreningen for digital innholdsproduksjon og læring», i Kristiansand. Temaet for workshopen var Web 2.0 og Sosiale Medier.

Digin er en forening med private og offentlige virksomheter på sørlandet, som alle er involvert i digital innholdproduksjon. Medlemsmassen spenner fra kommuner, via store selskaper som Aker Solutions til små oppstartsselskaper.

På workshopen presenterte tre oppstartsselskaper sine forretningsidéer, som alle var knyttet til Web 2.0/Sosiale Medier. Etter presentasjonene ble alle idéene grundig analysert og diskutert av alle deltakerne på workshopen. I alle tre casene kom det opp en rekke forslag til forbedringer i forretningsplanen, samt idéer til nye måter å presentere konseptene for kunder.

Det var spennende å se hvordan det spirer og gror i næringslivet på sørlandet, og inspirerende og få presentertflere gode forretningsidéer under utvikling. Selv om det i flere tilfeller var stort potensiale for å forbedre forretningsplanene, så kunne vi i alle casene også finne noen gullkorn som absolutt var verd å foredle. Jeg er ganske sikker på at noen av casene på Digin-workhopen ender opp som lønnsomme arbeidsplasser på sørlandet, og kanskje er det en fremtidig norsk suksess blant deltakerne på workshopen.

Uansett så var det veldig inspirerende å se at det spirer og gror i næringslivet i Kristiansand og at gründere kommer ut av hiet etter vinterdvalen (les: finanskrisen) med nye kreative idéer. Det er bra at de på sørlandet har foreninger som DIGIN, som kan motiverer og veilede gründerne slik at de beste forretningsplanene kan utvikles til vellykkede selskaper.

Lykke til videre !

You may also like...

2 Responses

 1. Eva sier:

  Hej Ståle,

  Tak for et meget inspirerende foredrag og en god deltagelse på workshoppen bagefter. Du gav os en masse gode ideer, og den måde du insiterede på at være struktureret på, gav god mening. Desværre nåede Ingunn og jeg ikke at præsentere http://www.2hjem.dk for dig – familieportalen til skilte forældre.
  Mange hilsner Eva Maria Knudsen fra Danmark

 2. Ståle Lindblad sier:

  Hei Eva,
  jeg synes også at det var en inspirerende workshop.
  Glad for at mine erfaringer er nyttige for dere også.

  Synd at jeg ikke fikk med meg de siste presentasjonene, inkl. deres. Men jeg skal sette meg ned og se på http://www.2hjem.dk , og så håper jeg at jeg får anledning til å få konseptet presentert en annen gang.

  Fortsatt lykke til !

Legg inn en kommentar