Spådommer om 2010

Nå når året nærmer seg slutten har avisene daglig nye «ekspertpanel» som skal spå hvordan det nye året blir. «Hvordan går det med finanskrisen ?», «Hvilke yrker vil være trygge neste år?», «Hvor i landet bør man bo ?»  
Det er ikke grenser for hva disse ekspertene kan fortelle oss om fremtiden.

Jeg tror ikke på spåkoner og spåmenn selv om de har fin tittel og høy lønn !

Jeg tror at 2010 blir akkurat så bra som jeg gjør det til selv !
Jeg har tenkt til å la dommedagsprofetene få ha krisen sin i fred neste år, og så har jeg tenkt til å gjøre mitt ytterste for at det nye året skal bli helt fantastisk for meg og mine omgivelser.

Jeg forstår at en slik holdning kan virke arrogant og overfladisk, for det er mange som har det vanskelig som følge av krisen det siste halvannet året. Men det er ikke ment som en flåsete, overfladisk kommentar. Det er en holdning heg har som følge av konkrete erfaringer:

For noen år siden hadde jeg en ganske tøff sommer. Jeg ble skilt, mistet jobben og måtte selge huset med en halv million i tap. Når jeg tenkte at «alt som kan gå galt har gått galt» så fikk jeg akutt blindtarmbetennelse og måtte opereres i huj og hast. Jeg låste meg inne og brukte dagene til å sove, spise og se på TV. Det livet jeg hadde brukt 34 år på å bygge opp var borte i løpet av en sommer. For å gjøre en lang historie kort: Etter en liten stund med selvmedlidenhet og mange trøstende ord fra gode venner begynte jeg å bygge opp livet mitt på nytt. Etter et par år hadde jeg et «nytt» liv som var like bra, og på mange måter mye bedre enn det jeg hadde tidligere. I tillegg hadde jeg lært veldig mye.

To av de viktigste tingene jeg lærte av min egen «krise» var følgende:

  1. Uansett hvor ille jeg synes jeg har det, så er det alltid noen som har det verre !
  2. Den eneste som kan gjøre noe med min situasjon er jeg selv !

Det første hjelper meg å se mine egne utfordringer i perspektiv. Det andre hjelper meg til å se fremover og gjøre noe konstruktivt, og ikke bare vente på at noen andre skal løse problemen for meg.

Vi vil selvfølgelig ikke klare å løse alle verdens problemer neste år, og det er alltid ytre faktorer som vi ikke kan gjøre noe med.  Men når man er helt på bunn så kan det bare gå en vei: OPPOVER ! Og om ikke annet, så kan vi ihvertfall gjøre det nye året bedre enn det som har vært.

Så når jeg sier at det nye året blir akkurat så bra som jeg gjør det til selv, så mener jeg det virkelig. Jeg har som sagt tenkt til å gjøre det nye året til et fantastisk år, og jeg tror at hvis flere har den samme holdningen så kan 2010 bli ganske bra !

Ha en fortsatt god jul, og et fantastisk nytt år !

You may also like...

Legg inn en kommentar