IBM kjøper seg inn i BPM-toppen

lombardi.logo.color.rgb.lowIBM annonserte onsdag at de kjøper Lombardi, en av markedslederne på BPM-verktøy. Lombardis Teamworks-produkt, som av analyseselskapet Gartner Group ble vurdert som et av de absolutt beste verktøyene på markedet, gir IBM et sårt tiltrengt fotfeste i prosesstyringens Eliteserie. IBMs tilbud har tidligere bestått av flere ulike produkter, som tilsammen kunne gi kundene den nødvendige funksjonalitet.

Lombardis Teamworks-plattform er en relativt komplett løsning, primært beregnet på store prosjekter. Den gir kunden ett samlet miljø for prosess-modellering, utvikling, kjøring og rapport/analyse. For kundene gir en slik løsning ofte bedre resultat, fordi den prosess-applikasjonen som utvikles er basert på den samme modellen som prosesseier har modellert. En annen fordel med Lombardis integrerte løsning er muligheten for å simulere med faktiske data når man skal gjøre endringer i prosessen.

De to selskapene har hatt et samarbeid i lengre tid, og IBM uttaler at de ikke har intensjoner om å foreta store endringer i Lombardis portefølje av produkter. Med dette oppkjøpet tar IBM en ledende posisjon i et marked som forventes å øke fra dagens 10 milliarder kroner årlig til ca. 18 milliarder kroner i 2012.

For med informasjon, se www.lombardi.com

You may also like...

Legg inn en kommentar